Lo¿a Szyderców

#1 2008-03-15 16:11:02

Champion

U¿ytkownik

Punktów :   

Sugestia; Demony w Lo¿y

Czas jaki¶ temu rozmawiali¶my o scenariuszu, ¿e Demony przy³±cz± sie do Lo¿y...

W Lo¿y us³ysza³em, ¿e odbywaj± sie skanowania, ¿e strony Demonów, które nie pozostaj± bez odwetu.
Co robimy? Po kolejnym wzajemnym z³omowaniu raczej lepszego klimatu do rozmowy nie bêdzie

Robimy jaka¶ sondê dla wyja¶nienia wzajemnych relacji?

Oczywi¶cie Mi³o¶æ do Meggy i Sympatia dla Matilma z mojej strony jest bezsprzeczna,
ale dobrze by by³o siê pookreslaæ...

Pozdro4all

#2 2008-03-16 14:11:13

Matilm

U¿ytkownik

Punktów :   

Re: Sugestia; Demony w Lo¿y

hmmmm musze sie przyznaæ kilku z waszych przeskanowa³em ale i tak nic tam nie mieli a jakby mieli to pewnie i tak bym nie polecia³

#3 2008-03-16 20:34:05

Champion

U¿ytkownik

Punktów :   

Akurat nie o Tobie s³ysza³em
Ale uderz w stó³ a no¿yce siê odezw±

#4 2008-03-16 21:37:47

Harv

U¿ytkownik

Punktów :   

Ja nie mam czym skanowac;/

#5 2008-03-17 05:32:43

Matilm

U¿ytkownik

Punktów :   

ja odpowiadam tylko za siebie .. no i mo¿e Meggy tylko ¿e ona nie lata w ogóle co do reszty naszych szaleñców to .... m³odo¶æ i chêæ bycia niezale¿nym i pokazania siê ... trudno to opanowaæ

#6 2008-03-17 11:07:21

Lobuzica

U¿ytkownik

Punktów :   

co do reszty naszych szaleñców to .... m³odo¶æ i chêæ bycia niezale¿nym i pokazania siê ... trudno to opanowaæ

wiesz my tez mamy kilku nieokie³zanych szalenców ktorzy sadze ze przy jakiejkolwiek mozliwosci z³omowania ze¿³omuja:P w koncu ile mozna byc na g³odzie:P ( mowa o cyborgach zywiacych sie z³omem:P )

#7 2008-03-17 14:57:33

Harv

U¿ytkownik

Punktów :   

ja w ich wieku myslalem czyms innym jak komputerem:P

#8 2008-03-17 19:44:35

Champion

U¿ytkownik

Punktów :   

Harv napisał:

Ja w ich wieku czyli jakie¶ 12-15 lat temu zazdro¶ci³em kolegom Amigi czy Commodore
Teraz to poszed³es po bandzie... Wtedy kaseciak robi³ za mega pojemny twardy dysk

M&M Demnos - macie cos przeciwko cobym zagada³ do ka¿dego Demona z osobna przez PW?

Ostatnio edytowany przez Champion (2008-03-17 19:48:41)

#9 2008-03-17 20:49:37

Lobuzica

U¿ytkownik

Punktów :   

a nei bo bo ty kurna.. taki stary i siwy... a tak w ogole to gdzie posiales chodzik?

#10 2008-03-18 08:12:43

Harv

U¿ytkownik

Punktów :   

Mialem Comodore:P 64^^ ale jak ja mialem jakies 17 lat, czyli cos kolo 2 lata temu, to juz komputery byly:P

#11 2008-03-18 08:52:11

Champion

U¿ytkownik

Punktów :   

Chopie (bo przecie¿ nie M³odzieñcze do tak wiekowej osoby) - Laptopa mam od 3 lat, a nie by³em pierwszy... pierwszego PCta mam od conajmniej 7 a ju¿ nie by³em pierwszy...
Z tym Commodore to chyba po ojcu siê zosta³o, który oczywi¶cie kupi³ dziecku prezent, ¿eby siê samemu pobawiæ. Tak wskazuj± badania i sam sie na tym ³apie, kupuj±c co¶ swojemu )

A powa¿nie to internet mamy od 17 lat, Najstarsze konkurencyjne telekomy do TP maj± 16 lat (wtedy pajêczarze)... Najpierw by³y wielkie ja stodo³a maszyny obliczeniowe dla KGHM, potem Amigi, Commodorki, Amstrady, pierwsze PC 386, a potem P I, P II, P III, P IV, potem OGame, 3 lata pó¼niej kolejne prze³omowe wydarzenie - powstaje Lo¿a Szyderców ...

Gdzie¶ po drodze by³y Siusiaki, ale to krótka i tragiczna historia - nie wytrzymali naporu czasu i pope³nili zbiorowe samobójstwo...
Jakie¶ zdrajcy rozwi±zali AC po cichu i powsta³o AF...

A co Ci bêdê mówi³...

Najbli¿sza historia to:

a) Demony wchodz± do Lo¿y - albo nie
b) Lo¿a staje siê w statach sojem nr 1
c) Lo¿a staje siê najbardziej obleganym sojuszem tego uni
d) Lo¿a staje siê najbardziej zgran± ekipk± na tym uni
e) Lo¿a staje siê grup± ziomków na d³ugo po tym jak kurz po GF opadnie
f) Lo¿a staje siê grup± 3maj±c± w³adzê w V Rzepospolitej

i tak rodzi siê historia

P.S> ale mam s³owotoki...ehhh. Ale powaznie to chcia³bym by pare z tych pkt siê zi¶ci³o... bo takich trzech, jak nas dwóch, to nie ma ani jednego...

Ponawiam pytanko:

M&M Demnos - macie cos przeciwko cobym zagada³ do ka¿dego Demona z osobna przez PW?

Ostatnio edytowany przez Champion (2008-03-18 08:54:49)

#12 2008-03-18 16:32:04

Grizzly

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

i tak nasi sie nie zgodza chocia¿ nie wiem co bys im proponowa³ Ale próbuj

#13 2008-03-18 17:42:58

Meggy

Admin                                   http://img512.imageshack.us/img512/8400/16ts2.png

Punktów :   

No dobra czas stan±æ i sie wypowiedzieæ.
Nasza agitacja trwaj±ca tydzieñ i nasze rozmowy w tym temacie nie zaowocowa³y zgod±.
Nie po³±czymy siê z Wami, gdy¿, poniewa¿, albowiem za bardzo siê z¿yli¶my ze sob± nawzajem i z naszym piekielnym Tagiem

Takie jest oficjalna nasza decyzja Mam nadziejê, ¿e j± zrozumiecie i uszanujecie
Nie spodziewamy siê ¿adnych paktów. Czê¶æ z nas zawsze bêdzie "kumplami" z reala. 

Teraz trochê ode mnie tak z serducha: Same pocz±tkowe za³o¿enia Lo¿y podoba³y mi sie niesamowicie. Topowi gracze na jakich¶ tam zielonych kontach top 1500. Troszkê sie to pozmienia³o i w sumie mnie to powiedzmy zasmuci³o, ¿e jest to trochê inne ni¿ mia³o byæ. Ale to moje emeryckie pitolenie.

Teraz skoro decyzja jedna ju¿ ZA nami, to chcê zaproponowaæ organizacjê tego forum. Bo mam nadziejê, ¿e nadal bêdzie ono miejscem meetingów naszych wspólnych.

Wytypujcie gdzie¶ na IRCu ludka do administracji. Podzielê ludzików obecnie zalogowanych na dwie grupy, w jednej czê¶ci bêdziemy spamowaæ wspólnie na ró¿ne tematy i wszyscy bêd± mogli popatrzeæ. A druga czê¶æ bêdzie dla Was.

Wszelkie ten teges - propozycje mile widziane. Jestem zawalona prac±...
Aha i jak kto¶ nie mo¿e sie zalogowaæ, albo cu¶ z has³ami jest nie tak, to proszê o maila

Houk

http://img528.imageshack.us/img528/1563/cooltext76482842np9.jpg

#14 2008-03-19 11:14:05

Champion

U¿ytkownik

Punktów :   

Meggy napisał:

No dobra czas stan±æ i sie wypowiedzieæ.
Nasza agitacja trwaj±ca tydzieñ i nasze rozmowy w tym temacie nie zaowocowa³y zgod±.
Nie po³±czymy siê z Wami, gdy¿, poniewa¿, albowiem za bardzo siê z¿yli¶my ze sob± nawzajem i z naszym piekielnym Tagiem

Takie jest oficjalna nasza decyzja Mam nadziejê, ¿e j± zrozumiecie i uszanujecie
Nie spodziewamy siê ¿adnych paktów. Czê¶æ z nas zawsze bêdzie "kumplami" z reala.

No i wszystko jasne. Oczywi¶cie ca³a sprawa by³a tylko w formie propozycji. Zainetrweniowa³em, bo zasmuci³ mnie fakt, ¿e pomimo tego, ¿e co¶ suatlamy nastêpuj± skanowania nawzajem, a skanowania zawsze s³u¿± temu samemu: kogo¶ ustrzeliæ lub ustrzec siê ustrzelenia. A to tym samym oznacza brak zaufania. Jakiejkolwiek wspó³pracy nie tworzy siê na braku zaufania, wiêc tym bardziej z³om z czyjejkolwiek strony by nie wspomóg³

"Kumplami" z reala - nie bardzo rozumiem co oznacza cudzys³ów. Bo my¶la³em, ¿e poprostu jeste¶my i nic tego nie zmienia. Oczywi¶cie, nie s±dze by ktokolwiek, z jakiejkolwiek strony, porozumienie lub brak porozumienia w gesti ³±czenia odbiera³ jako jak±¶ formê policzka... W kwesti lubienia nic siê realnie nie zmienia
A OGameowo, z mojej strony te¿ bo jestem i pozostaje emerytem

Meggy napisał:

Teraz trochê ode mnie tak z serducha: Same pocz±tkowe za³o¿enia Lo¿y podoba³y mi sie niesamowicie. Topowi gracze na jakich¶ tam zielonych kontach top 1500. Troszkê sie to pozmienia³o i w sumie mnie to powiedzmy zasmuci³o, ¿e jest to trochê inne ni¿ mia³o byæ. Ale to moje emeryckie pitolenie.

Ten akapit troszkê mnie zmartwi³. Czê¶æ emerytów zapragne³o pograæ i graj±. Promuj± tym samym Lo¿ê, bo jest widoczna. Poza tym tymczasowe zrywy grania mieszcz± siê w defincji emeryta i nie mam nic przeciwko...
Ale kto¶ kto mówi, ¿e topowi graczê w Lo¿y nie s± zieloni to raczej nie wie, ¿e Igi, Emp, Makus, Harv, a nawet ja (pomimo tego, ¿e konto ro¶nie tylko dlatego, ¿e zwieziona surówka w ca³o¶ci jest wymieniana na metal, a wzrost wynika wy³acznie ze stawianie kolejnych k WR ) pozostaj± zieloni i nie graj±. Kogo¶ pewnie pomin±³em (sorry) ale to tylko dodatkowo potwierdza. Lo¿a jest dla emerytów, a emeryci s± ró¿ni. Jedni kompletnie OGameowo nie aktwyni, inni aktywni dzi¶, a cze¶æ chce graæ, ale z nami byæ... Ale OK. O PR te¿ specjalnie nie walczymy bo nie o to tu chodzi. Mi i wielu (zak³adam wszystkim) jest byæ w fajnej ekipie. S±dze, ¿e tak jest. Czê¶æ jeszcze walczy o jaki¶ finalik (np. Matiq by pobiæ Miliardera). Zreszt± komu to przeszkadza? W¶ród paru emerytów pojawi³o siê paru graj±cych. Aczkolwiek wyj±tek potwierdza regu³ê

Warto te¿ pamiêtaæ, ¿e Lo¿a ma te¿ w misji rozruszaæ to uni, wiêc z³omowaniami mo¿na namieszaæ te¿ i w szykach AF (im tylko tak). Zreszt± parê wypowiedzi "z sufitu" wiele z prawd± nie mia³y, ale fajnie bulwersowa³y co poniektórych (np. gro¼by o potêdze Lo¿y i wyz³omowani AF)...

Meggy napisał:

Teraz skoro decyzja jedna ju¿ ZA nami, to chcê zaproponowaæ organizacjê tego forum. Bo mam nadziejê, ¿e nadal bêdzie ono miejscem meetingów naszych wspólnych.

Wytypujcie gdzie¶ na IRCu ludka do administracji. Podzielê ludzików obecnie zalogowanych na dwie grupy, w jednej czê¶ci bêdziemy spamowaæ wspólnie na ró¿ne tematy i wszyscy bêd± mogli popatrzeæ. A druga czê¶æ bêdzie dla Was.

Wszelkie ten teges - propozycje mile widziane. Jestem zawalona prac±...
Aha i jak kto¶ nie mo¿e sie zalogowaæ, albo cu¶ z has³ami jest nie tak, to proszê o maila

Houk

A co do forum. No tu siê troszkê skomplikowa³o, gdy¿ idea powstania tego forum by³a po to by¶my siê spróbowali zintegrowaæ. Oprócz, Ciebie, Mateusza i Grizzlyego to tu wielu Demonów nie zauwazy³em. Nawet SubIceman, z którym mia³em okazjê siê we Wrocku napiæ nie spróbowa³...ehh no szkoda.
Wiem te¿, ¿e w tym samym czasie, gdy my rozmawiali¶my, zamiast Nesta kwestiê forum wzi±³ sobie do serca LUq i powsta³o równoleg³e. WIêc te¿ i tu powsta³ pewien zgryzik. Osobi¶cie to forum podoba mi siê bardzo, ale LUq mo¿e siê poczuæ lekko pominiêty je¶li nie skorzystamy z jego. Kto¶ inny powie, ¿e skoro Demony chc± byæ tylko i wy³±cznie ze sob± (brak integracji i wzajemne skanowanie) to mo¿e siê obawiaæ, ¿e forum prowadzone przez, jak¿e sympatyczn± i ciep³±, ale jednak Demonicê, mo¿e byæ swego rodzaju sabota¿em... My siê znamy i wiem, ze nie ma siê co spodziewaæ jakiegokolwiek brzydkiego numeru, ale nie wszyscy siê znaj± tak jak my. Dla uzasadnienia: nawet w takiej luzackiej ekipie jak Lo¿a w pierwszy etapie, pojawi³ siê kto¶ kto pozdejmowa³ wszystkim (czyt. z premedytacja klikn±³ ze 120 razy) rangi... bo awansem dosta³ mo¿liwo¶æ zarz±dzania sojem.
Pewnie i w Lozy sk³±d docelowy dopeiro siê doklaruje..

Suma sumarum. Je¶li forum siê utrzyma (a ¿yczy³bym sobie tego) to ja bêdê tu bywa³. Ale sprawê pozostawie pod rozstrzygniêcie Lo¿anom, które finalnie zostanie wybrane i na jakich zasadach...

Po cichu, jednak liczy³em, ¿e co¶ z tego wyjdzie. Potem jednak wszed³em na Wasz± stronê sojuszow± i zobaczy³em perfekcjonizm w podej¶ciu, bacz±c na nasze lu¼ne wczesniejsze rozmowy i zdaj±c sobie sprawê jak bardzo siê napracowali¶cie sta³o sie dla mnie jasne, ¿e nic z tego raczej nie wyjdzie. I siê nie dziwiê. Trudno jest oddaæ swoje dziecko w nieznane towarzystwo Jednak te¿ czuj±c siê odpowiedzialny za te chwilowe zawieszenie i niejsno¶æ spraw, postanowi³em temat rozja¶niæ i zapyatæ co i jak. Szkoda, ¿e nie uda³o mi siê poznaæ Waszych Demonów, ale my¶lê, ¿e jeste¶cie fajn± ekip±. Miejsce siê w Lo¿y dla Was znajdzie. Dla Teamu M&M bankowo, ale nie chcia³em Wam sk³adaæ niemoralnej propozycji pozostawienia swoje dziatwy

Reasumuj±c:
Cieszê siê, ¿e sprawa siê wyja¶ni³a. Nie ³±czymy siê w jedno
Obecnie jakiekolwiek skanowanie, farmienie, z³omowanie nie bêdzie traktowane jako nietakt
Nie bierzemy osobi¶cie OGame i realne relacje siê nie zmieniaj±
Co z ForumMeggy i Forum LUq zdecyduje gremium Lo¿y
Wizerunek Lo¿y, poprzez spektakularne z³omy coponiektórych Masonów, jest niewyra¼ny... i chyba dobrze

Buziaki dla M&M and DEMONS
Co z³ego to nie ja, reszte poka¿e los... (nie myliæ z ³osiem )

#15 2008-03-19 11:50:13

1z6mld

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

huh dawno mnie nie bylo:P jak dla mnie z jeden storny skzoda a z innej dobrze:P jak wszystko w zyciu ma plusy dodatnie i plusy ujemne;P ciekawym tylko co amtka przelozona miala na mysli piszac: " Same pocz±tkowe za³o¿enia Lo¿y podoba³y mi sie niesamowicie. Topowi gracze na jakich¶ tam zielonych kontach top 1500. Troszkê sie to pozmienia³o i w sumie mnie to powiedzmy zasmuci³o, ¿e jest to trochê inne ni¿ mia³o byæ. Ale to moje emeryckie pitolenie."

kazdy gra jak lubi.  Zalozeia w prezentacji champa byly jakie byly ale jak dolaczyelm ja i "paru" exinsaniakow to sie musialo sila rzeczy torche zminic:P grunt ze nikt sie nie spina ze kogos zezlomowali (choc osobisice nielubie takie widoku i tka mi raczej zostanie do konca;P) ze ma slabe przyrosty, ze jest duzo ludzi, ze czesc jest zielona etc. ogame po godiznach i luz ponad wsyzstkim;)   Ja np. sobie nie wobrazam grania tak jak champ, robienia wrow na moonie;P nie widze w tym kompletnego sensu:P

Ostatnio edytowany przez 1z6mld (2008-03-19 11:51:11)

Stopka forum

RSS